27.08.2022 ob 23:28
Deli članek
V začetku novega tedna ponekod občasno oviran promet

Ljubljana (MOREL)- V ponedeljek in torek bo na Bledu potekal 17. Strateški forum Bled, mednarodno srečanje predstavnikov več držav, zato bo ponekod na Gorenjskem občasno povečan in oviran promet. Posebnega prometnega režima ne bo, ponekod bodo le kratkotrajne zapore prometa. Poseben prometni režim v času strateškega foruma ni predviden. Na določenih mestih bodo promet urejali policisti, vzpostavljene pa bodo kratkotrajne mobilne zapore prometa.

Zaradi varovanih kolon s policijskim spremstvom bo občasno povečan promet na relaciji Ljubljana-Brnik-Bled-Bohinj. Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, naj upoštevajo navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.

Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neoviran in prost prehod. Na cesti v in zunaj naselja to storijo z ustavitvijo zunaj ceste, na avtocesti pa se pomaknejo na skrajni desni rob voznega pasu. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdeče-modro lučjo. Taka vozila je tudi prepovedano prehitevati in se jim priključiti. To so sporočili iz policije. (konec)