09.10.2022 ob 08:48
Deli članek
V znamenju povečanih kršitev javnega reda in miru ter kaznivih dejanj.

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.563 klicev. Med 608 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 94 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, prav tako nobena oseba ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika na območju PU Maribor in PU Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 68 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih.Štiri kršitelje na območju PU Maribor, PU Novo mesto in PU Koper, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Celje, PU Murska Sobota in PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 21 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, štiri nasilja v družini, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri grožnje, dve ponarejanji listin ter  rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 306 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 238 na območju PU Koper, 57 na območju PU Novo mesto in 11 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (109), Afganistana (74), Iraka (33). To so sporočili iz policije. (konec)