13.07.2023 ob 08:46
Deli članek
Včeraj se je na cestah umiralo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.858 klicev. Med 731 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah huje telesno poškodovani, v dveg prometnih nesrečah pa sta dve osebi izgubile življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam na območju PU Maribor, Koper, Celje in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 17 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, po dve povzročitvi telesnih poškodb,  kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami,  preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter nasilji v družini, en rop ter eno ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 195 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 176 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper, šest na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (55), Maroka (29) in Pakistana (22). To so sporočili  iz policije. (konec)