14.01.2024 ob 08:20
Deli članek
Več kaznivih dejanj kot prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.196 klicev. Med 493 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 70 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 61 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v osmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 25 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, po tri rope in nasilja v družini, dve grožnji, ter po eno povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 80 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 52 na območju PU Novo mesto in 28 območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ, 58 državljanov Sirije, ter po 6 Bangladeša in Pakistana. To so sporočili iz policije.(konec)