05.06.2024 ob 09:44
Deli članek
Vlomici in tatovi so zelo dejavni

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.537 klicev. Med 631 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 129 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 117 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v trehnesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Tri3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 51 tatvin, 27 vlomov, 20 poškodovanj tuje stvari,sedem groženj, tri povzročitve telesnih poškodb, dve drzni tatvini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve nasilji v družini, eno ponarejanje listin, eno ponarejanje denarja ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 74 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 56 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Maribor, štiri na območju PU Koper in tri na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (33), Turčije (13) in Pakistana (6). To so sporočili iz policije.(konec)