16.07.2022 ob 08:01
Deli članek
Vozila zasegli 13 voznikom

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1671 klicev. Med 641 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 81 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 97 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v štirih nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 61 intervencij na javnem kraju in 20 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, osem vlomov, tri povzročitve telesnih poškodb, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, nasilji v družini in grožnji ter eno ponarejanje listin, drzno tatvino, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 37 oseb, in sicer 19 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Maribor in 6 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (20), Indije (8) in Kube (4). To so sporočili iz policije. (konec)