20.01.2023 ob 11:01
Deli članek
Za policiste je bil vsakdanji delovnik

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.132 klicev. Med 488 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 30 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v šestih  nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 20 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 30 tatvin, 24 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje, po dve kaznivi dejanji ponarejanje denarja in nasilje v družini ter po eno kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe in poskus roparske tatvine.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 97 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 84 na območju PU Novo mesto in 13 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (20), Ruske federacije (19) in Maroka (15). To so sporočili iz policije. (konec)