12.12.2022 ob 09:35
Deli članek
Za policiste je bila nedelja dokaj mirna

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 843 klicev. Med 346 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 61 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj.

V 55 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v šestih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 vlomov, 12 tatvin, šest poškodovanj tuje stvari, po tri povzročitve telesnih poškodb in tri nasilja v družini, po dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in dve grožnji ter eno ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 101 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 58 na območju PU Novo mesto, 32 na območju PU Koper, 11 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (22), Pakistana (20) in Afganistana (11). To so sporočili iz policije. (konec)