29.06.2022 ob 09:54
Deli članek
Za rešetkami so se hladile štiri osebe

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.558 klicev. Med 615 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 105 kaznivih dejanj.

V 93 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 50 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, sedem groženj, šest povzročitev telesne poškodbe, štiri ponarejanja denarja, dve drzni tatvini, dve nasilji v družin ter po eno ponarejanje listin,  rop,  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 37 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 18 na območju PU Koper, 16 na območju PU Maribor, tri na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (14), Pakistana (8), Bangladeša (6). To so sporočili iz policije. (konec)