16.02.2024 ob 09:06
Deli članek
Zabeležili 16 vlomov, koliko so jih razrešili pa ni  znano

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.361 klicev. Med 581 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v osmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, štiri ponarejanja denarja, štiri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve nasilji v družini, enodrzno tatvino ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 79 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 62 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Maribor, šest na območju PU Koper in eno na območju PU Nova Gorica. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (38), Afganistana (11) in Irana (6). To so sporočili iz policije. (konec)