23.01.2024 ob 09:56
Deli članek
Začetek novega tedna za policiste zelo deloven

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.339 klicev. Med 535 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 30 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

V 130 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v devetih so bili udeleženci lahko in v eni nesreči hudo telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 18 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 23 tatvin, 16 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb, po dve ponarejanji listin, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in dvenasilji v družini ter po en rop in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 65 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 54 na območju PU Novo mesto, dvet na območju PU Murska Sobota ter po eno na območju PU Kranj in Koper. Med njimi so obravnavali največ, 23 državljanov Sirije, 17 Maroka in osem Somalije. To so sporočili iz policije. (konec)