08.08.2023 ob 00:04
Deli članek
Zapora na Litijski cesti

Ljubljana (MOREL) –  Danes začenjajo s prenovo Litijske ceste med križiščema s Hruševsko in Kajuhovo cesto v dolžini okvirno 350 m, zato bo do konca meseca na območju veljala popolna zapora ceste. Obvoz bo voden preko Kajuhove, Zaloške, Chengdujske in Fužinske ceste ter enako v obratni smeri. Linije Ljubljanskega potniškega prometa bodo preusmerjene.

V okviru rekonstrukcije ceste je predvidena temeljita obnova vseh prometnih površin, vključno z obnovo cestne razsvetljave in semaforizacije križišč. Obnovili bodo tudi odvodnjavanje in uredili bolj udobne in varne površine za pešce, kolesarje in uporabnike javnega prevoza. Predvsem na južnem delu ceste po sedanji ureditvi primanjkuje prostora zanje, po prenovi pa bodo dobili prijetnejše površine, kolesarji pa pas, višinsko ločen od vozišča.V načrtu je tudi celovita obnova cestne razsvetljave v LED-tehniki in zamenjava dotrajane semaforske opreme. V celoti bomo obnovili prometno opremo in signalizacijo na obravnavnem odseku. Ob robu ceste pod Golovcem bodo podaljšali podporni zid in nekoliko zamaknili avtobusno postajo na Litijski cesti proti Hruševski cesti.

Predvidena je ureditev drevoreda s približno 20 drevesi na severni strani Litijske ceste med križiščem s Kajuhovo cesto in bencinskim servisom. Dela v vrednosti okoli 950.000 evrov bo izvajalo podjetje KPL d.o.o. in bodo končana predvidoma do sredine septembra. Vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. (Konec)