29.07.2023 ob 07:51
Deli članek
Zasegli 17 avtomobilov

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1575 klicev. Med 697 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 161 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 141 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 17 z lahko telesno poškodbo in tri prometne nesreče s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika motornega kolesa na območju Policijske uprave Koper. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 17 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 69 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali štiri kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 50 tatvin, 24 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, tri nasilja v družini, dve ponarejanji denarja ter po eno povzročitev telesnih poškodb,  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in  grožnjo.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja štirim4 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Kranj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 141 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 130 na območju PU Novo mesto, devet na območju PU Koper, ena na območju PU Ljubljana in ena na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (63), Iraka (22) in Pakistana (19).Tto so sporočili iz policije. (konec)