31.12.2023 ob 10:23
Deli članek
Znova največ vlomov in tatvin

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1368 klicev. Med 569 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 89 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 81 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in osem z lahko telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli tri vozila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 40 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih, ter pri tem so pridržali dva kršitelja na območju Policijskih uprav Maribor in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 32 tatvin, 31 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, po štiri grožnje, povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in eno preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja štirim osebam na območju Policijskih uprav Celje, Novo mesto in Kranj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 112 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 112 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (45), Maroka (19) in Turčije (10). To so sporočii iz policije. (konec)