28.01.2021 ob 18:58
Deli članek
Prestavitev premiere in prve ponovitve Cementa

Ljubljana, 28. januar 2021 (MOREL)- Iz SNG Drama Ljubljana so sporočili, da so  prestavili premiero in ponovitev spletnega prenosa uprizoritve Cement Heinerja Müllerja v režiji Sebastijana Horvata, ki so ju na velikem odru SNG Drama Ljubljana načrtovali 30. januarja in 2. februarja. Oba prenosa načrtujejo predvidoma v drugi polovici februarja. Točen datum  bodo sporočili, takoj ko bo to mogoče. Obstoječe e-vstopnice oziroma kode za ogled spletnega prenosa bodo veljale tudi za nova termina premiere in ponovitve.
To odločitev so sprejeli zaradi obvestila o tveganem stiku člana avtorske ekipe z osebo, pozitivno na covid-19. Da bi se izognili vsakršnemu tveganju za vstop virusa v prostore SNG Drama Ljubljana, so nemudoma sprejeli varnostni ukrep popolne prekinitve zaključnih vaj uprizoritve Cement, izpostavljeni član ekipe pa je v preventivni samoizolaciji.
Vse študije uprizoritev, ki v času epidemije potekajo v Drami, spremlja dosledno spoštovanje ukrepov: stalna uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok in vseh prostorov ter redna testiranja pod zdravniškim nadzorom. Zaradi takojšnjega preventivnega odziva in upoštevanja internega protokola o varnosti bodo kljub zapletu pri študiju Cementa lahko nadaljevali z vajami za prvo slovensko uprizoritev igre Učinek Lucy Prebble v režiji Eve Nine Lampič v Mali drami. S spletnim prenosom jo bodo predstavili 10. in 11. februarja. Prav tako se bodo nadaljevale vaje za krstno uprizoritev dramatizacije romana Figa Gorana Vojnovića v režiji Luke Martina Škofa, ki bi jo želeli občinstvu predstavili v marcu na velikem odru. (konec)