18.07.2021 ob 19:18
Deli članek
»Srečanje s Koroško«

Kranj (MOREL) - V Kranj prihaja  v soboto, 24. Julija, ob 10. uri, na Glavni trg 23, pri vodnjaku Koroško poletje na poti s skupino Klarkladl/Carinthicher Sommer unterwegs mit Klakradl. S svojimi predstavami glasbeni ambasadorji Koroškega poletja ne navdušujejo le na običajnih odrih ampak se približajo publiki v množicah na tržnici, v galerijah, na primestnih vlakih Avstrijske državne železnice, ki jih popelje tudi v sosednje države.

Tokrat bo v Sloveniji Koroško poletje na poti na povabilo Zveze kulturnih društev gostovalo v Kranju, s svežimi aranžmaji ljudskih napevov iz alpsko-jadranske regije, Furlanske skladateljice Marie Beatrice Orlando na besedila Birgit Radeschnig ter Elene Messner. Kvartet Klakradl, ki v izvirnih kostumih razširja prijetno zveneče veselje po Koroški, Sloveniji in Furlaniji sestavljajo:

Birgit Radeschnig, vokal in besedila, Nicole Radeschnig, vokal in klarinet, Markus Fellner, klarinet, vokal, cajón in Stefan Kollmann, harmonika.

Ulični koncert ZKD Kranj pripravlja v sodelovanju s festivalom Koroško poletje/Carinthisher Sommer iz avstrijske koroške, Avstrijskim kulturnim forumom iz Ljubljane in Zavodom za turizem in kulturno Kranj. (konec)