06.12.2023 ob 15:06
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Izšla je nova glasbena knjiga Mance in Benjamina Izmajlova Najlepše pesmice za vse letne čase, ki bi morala krasiti vsako domačo knjižnico. Avtorja knjige sta naša mednarodno uveljavljena glasbena zakonca mezzospranistka Manca Izmajlova in violinist, skladatelj, dirigent, aranžer, producent in glasbeni pedagog Benjamin Izmajlov. Izjemen pečat h knjigi je dodal še oblikovalec in ilustrator Gorazd Vahen.

V knjigi je 25 priljubljenih otroških pesmic, za katere je Benjamin Izmajlov pripravil nove priredbe, posnete s simfoničnim glasbili. Vsaka pesem je prikazana kot zgodbica zase. Ima pevsko izvedbo, svojo ilustracijo, novo glasbeno priredbo, notni zapis pesmi in besedilo pesmi.

Je tudi ena tistih knjig, ki zvabi k petju celo tiste, ki menijo, da nimamo posluha. Prav tako knjiga lahko poveže tiste, ki so si morebiti razrahljali osebne vezi, prepleta staro in mlado – ljubitelje slovenskih pesmic za otroke ter domačih pesmi nasploh. Predvsem pa je prav, da te ostanejo zapisane in uglasbene tudi za naslednje generacije.

Izbor pesmi : Enkrat je bil en majhen škrat, Čuk se je oženil, Siničja tožba, Marko skače, Sinička se je usedla, Katarina Barbara, Ob bistrem potoku je mlin, Imam dolino zeleno, Mamica je kakor zarja, Dekle je po vodo šlo, Barčica po morju plava, Mali potepuh, Naša četica koraka, Lisička je prav zvita zver, Sijaj, sijaj sončece, Metuljček, Cekinček, Huda mravljica, Kekčeva pesem, Živali jeseni, Zajček dolgoušček, Pleši, pleši, črni kos, Kje so moje rožice, Moj očka ima konjička dva, Lastovki v slovo, Ringa, ringa raja in Dedek mraz prihaja. Pesmi je zapela Manca Izmajlova.

Knjiga je izšla v samozaložbi v nakladi 2.000 izvodov. Distribucijo je prevzelo podjetje Avrora AS, na voljo pa bo v vseh slovenskih knjigarnah od prihodnjega tedna. V prednaročilu po spletu je že na voljo. Primerna je tudi za poslovno darilo domačih podjetij, saj nosi močan pečat slovenstva in naše dediščine. Cena knjige je 34,99 evra. (konec)