18.06.2024 ob 22:27
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- V knjigarni Konzorcij v Ljubljani so pripravili poletni klepet z avtoricami in avtorji o knjižnih novostih založbe Miš. Svoja novoizdana dela so predstavili Barbara Cerar (naslov romana Prod), Nina Mav Hrovat (roman Odprejo se vrata in Škorpijonov pik ), Dragan Petrovec (Brodolom), Žiga Valetič (Bitka na bazenu), Cvetka Sokolov (Pa ne že spet), Aksinja Kernauner (slikanica O zares glasnem strahu) in Slavica Remškar (Kdo je pomagal zajčku).

Slikopis Kdo je pomagal zajčku bo v poletnih mesecih najmlajšim pomagal v prvih bralnih vajah, ilustratorka Anka Kočevar pa je kot zanimivost povedala, da je zajčka narisala v več kot 80-ih slikah. Slikanica pripoveduje o zajčku, ki je imel zvonček in ga je zvečer obesil na vejo grma. Grm je zrasel in zajček ni mogel doseči svojega zvončka. Zajček potrebuje pomoč in najmlajši do konca ostanejo v napetem pričakovanju.

Na našem knjižnem trgu sta novost tudi dva prevoda za mlade Lottie Brooks bi se najrajši vdrla v zemljo in Zakaj je umetnost polna nagcev. Slednja nas popelje v svet umetnosti, bralca vzpodbudi, da začne postavljati in odgovarjati na vprašanja o umetniku in njegovih delih ter predvsem obiskovalcu galerij ali muzeja nakaže pot opazovanja umetniških del in razmišljanja o njih. (konec)