08.04.2024 ob 10:16
Deli članek
Te igre bo konec:

Te igre bo konec/ foto Peter Uhan

Ljubljana (MOREL)- S krstno uprizoritvijo igre Matjaža Zupančiča Te igre bo konec se zaključuje zgodovinska sezona v Mali Drami. Čisto zadnja predstava, ki bo doživela premiero v tej dvorani, bo najnovejša igra enega najprodornejših sodobnih slovenskih dramatikov, ki je v SNG Drama Ljubljana doslej ustvaril mnogo legendarnih uprizoritev. Z uprizoritvijo besedila, nominiranega za nagrado Slavka Gruma 2023, pa postaja tudi največkrat uprizorjeni avtor na odru Male Drame. Z zadnjo premiero, ki bo v petek, 12. aprila, se tako simbolno kot dejansko poslavljamo od sedanje dvorane Male Drame, saj bo ta po celoviti prenovi povsem drugačna in delovala v drugem delu stavbe.

V črni utopični komediji, ki prinaša duhovit in pronicljivi pogled na apokaliptične čase, v katerih živimo, igrajo Barbara Cerar, Branko Šturbej, Janez Škof, Saša Mihelčič, Valter Dragan, Boris Mihalj, Saša Tabaković in Marijana Brecelj (k. g.). Ustvarjalno ekipo ob avtorju in režiserju Matjažu Zupančiču sestavljajo še dramaturginja Darja Dominkuš, lektor Arko, scenografinja Janja Korun, kostumografinja Bjanka Adžić Ursulov, oblikovalka giba Sinja Ožbolt, glasbeni opremljevalec in oblikovalec zvoka Vanja Novak, oblikovalec svetlobe Andrej Hajdinjak, oblikovalec videa Luka Kavčič in oblikovalka maske Andrea Schmidt.

Prve ponovitve bodo na sporedu 13., 16., 20. in 24. aprila ob 20.00. Te igre bo konec bo maja na sporedu 13., 14., 15., 16., 17. in 18. 5. Predstavi, ki bo na sporedu 16. maja, bo sledil pogovor z ustvarjalci v okviru abonmaja Mala Drama Plus. (konec)