24.11.2021 ob 10:42
Deli članek
Kandidatka je Maja Bilbija

Ljubljana (MOREL)-  Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes predsedniku državnega zbora Republike Slovenije Igorju Zorčiču posredoval predlog z obrazložitvijo, da državnemu zboru za prvo namestnico predsednika Računskega sodišča Republike Slovenije predlaga v imenovanje Majo Bilbija, magistrico znanosti s področja davčnega prava, vrhovno državno revizorko na Računskem sodišču Republike Slovenije.

Predsednik Pahor je ocenil, da je Maja Bilbija zaradi svojega znanja in dolgoletnih izkušenj na področju javnofinančnih vprašanj in državnih revizij primerna kandidatka za predlagano mesto. S svojim dosedanjim delom je dokazala, da je visoko strokovno usposobljena, izkušena, sposobna in motivirana, da prevzame izziv postati članica računskega sodišča. Po pogovorih z vodji poslanskih skupin je predsednik ugotovil, da kandidatka uživa tudi zadostno podporo poslank in poslancev Državnega zbora Republike Slovenije.

Državni zbor o kandidatki glasuje najkasneje v 30-ih dneh po prejemu predloga, glasovanje je tajno, kandidatka je izvoljena, če zanjo glasuje večina vseh poslancev.

Po odločitvi predsednika republike o izboru kandidatke in pred glasovanjem v državnem zboru je predvidena javna predstavitev predlagane kandidatke v Predsedniški palači. Maja Bilbija se bo javnosti predstavila prihodnji teden. To so sporočili iz kabineta predsednika države. (konec)