22.10.2021 ob 22:40
Deli članek
Koritnik podpira janšistično ideologijo teroriziranja državljanov

Ljubljana (MOREL)- Včeraj je potekala seja Inšpekcijskega sveta, ki jo je vodil predsednik Inšpekcijskega sveta, minister za javno upravo Boštjan Koritnik, so danes sporočili iz ministrstva za javno upravo.

V skladu s sprejetim sklepom na seji je bilo predstojnikom inšpekcijskih organov naloženo, da med vikendom (23. in 24. oktobra 2021) zagotovijo poostren inšpekcijski nadzor nad spoštovanjem pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Inšpekcije bodo intenzivno nadzirale spoštovanje določil zakona o nalezljivih boleznih in vladnih odlokov, namenjenih zajezitvi širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, v okviru česar bodo intenzivirale vse aktivnosti (od povečanja števila nadzorov na posameznega inšpektorja, izrekanja glob, do izrekanja prepovedi opravljanja dejavnosti po zakonu o inšpekcijskem nadzoru, če bodo za to podani pogoji).

Predsednik Inšpekcijskega sveta je na omenjeni seji poudaril, da trenutna zdravstvena situacija v zvezi z virusom SARS-CoV-2 od vseh zahteva nujne prilagoditve. Inšpekcije morajo zato revidirati svoj plan dela ter ob običajnem delu opraviti še nadzore na podlagi vladnih odlokov, namenjenih zajezitvi širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

»Če je skupen cilj normalizacija razmer, potem je treba poskrbeti za generalno in specialno prevencijo. Od inšpekcij zato pričakujem takojšnje intenziviranje vseh aktivnosti,« je poudaril Koritnik, ki je ob tem še opozoril, da mnogi državljani, ki so se cepili, izražajo nezadovoljstvo nad situacijo. Kot je dejal, državljani izpostavljajo dejstvo, da so ravnali odgovorno, so se cepili ter spoštujejo vse ukrepe, vendar učinka ni. (konec)