27.08.2021 ob 17:46
Deli članek
Na voljo bo 30 stanovanj

Črnomelj (MOREL)- »Ponudbo javnih najemnih stanovanj smo razširili tudi v Črnomelj. V novem objektu, imenovanem Čardak, smo odkupili kar 30 od skupno 48 stanovanj,« je ob današnji otvoritvi stanovanj v stanovanjskem bloku Čardak navdušeno poudaril Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Stanovanja se nahajajo v treh etažah. Vsa imajo ložo ter pripadajočo shrambo in parkirno mesto. Površina stanovanj se giblje od 46 do skoraj 70 kvadratnih metrov. Stanovanjski sklad RS je največji kupec stanovanj v objektu, preostalih 18 stanovanj je namenjenih trgu. V nizkem in visokem pritličju so oskrbovana stanovanja, v terasni etaži pa nadstandardna.

»Gre za sodoben, energetsko napreden objekt v mirni soseski in neposredni bližini doma starejših občanov. Okolica je primerna za sprehode in športne aktivnosti v naravi,« je dodal mag. Črtomir Remec.

Stanovanjski sklad RS bo stanovanja v stroškovni najem ponudil po zagotovitvi vseh potrebnih pogojev za objavo razpisa, predvidoma 1. novembra.

Tudi s tem projektom Stanovanjski sklad RS še naprej dopolnjuje svojo obstoječo ponudbo stanovanj po vsej Sloveniji. »Do leta 2023 imamo namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi,« je zaključil direktor Stanovanjskega sklada RS. (konec)