12.01.2022 ob 21:27
Deli članek
Največji sejem izobraževanja in poklicev predstavljen

Ljubljana (MOREL)-  Organizatorji največjega predinformativnega dne oziroma Sejma izobraževanja in poklicev Informativa so kljub dobremu vzdušju in izjemno visokem interesu za udeležbo tako na strani sodelujočih organizacij, kot na strani obiskovalcev, primorani dogodek, ki bi se moral odvijati na Gospodarskem razstavišču 21. in 22. januarja 2022, prestaviti. 

Na tradicionalnem predinformativnem dnevu se vsako leto predstavi celovita izobraževalna vertikala - od srednješolskih, do višje- in visokošolskih programov, poklici in štipendije. Vendar pa zaradi varnosti vseh soustvarjalcev, zaradi trenutne epidemiološke slike v državi in vse slabše napovedi oz. obetov za prihajajoče tedne ter številnih kadrovskih, z epidemijo povezanih, izzivov sodelujočih organizacij, se je organizator Informative, družba Proevent d. o. o., odločil za prestavitev dogodka na leto 2023, natančneje v petek in soboto, 20. in 21. januarja 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Ne glede na to, da razmere v letošnjem letu ne dopuščajo izvedbe najpomembnejšega predinformativnega dne v državi, in z zavedanjem, da je Informativa pomemben korak pri izboru nadaljnje izobraževalne in poklicne poti učencev, dijakov in študentov, kar Informativa potrjuje že več kot desetletje, vsi soustvarjalci dogodka, ki jih je vsako leto več kot 200, ostajajo zvesti organizaciji dogodka v prihodnjem letu.

Da generacija devetošolcev ne bi ostala popolnoma brez informacij o srednješolskih programih, na voljo v Sloveniji, je organizator, v sodelovanju z Zvezo srednjih šol in dijaških domov Slovenije, ustvaril obsežen Portal slovenskih srednjih šol, na katerem so predstavitve srednješolskih programov, šolskih centrov, dijaških domov, štipendij in praks. (konec)