14.08.2021 ob 09:22
Deli članek
Posel za izbrane nabavnike testov bo še naprej cvetel

Ljubljana (MOREL)- Janšistična vlada znova zlorablja izgovor, da glede na hiter porast okužb z različico delta v državah članicah EU, v posledici česar obstaja možnost poslabšanja epidemiološke situacije novega koronavirusa v Sloveniji, de je sprejela nov odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Slovenij, upoštevaje vsebino načrta sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19 z dne 7. januarja 2021, ki je bil zaradi pojenjanja pandemije spremenjen dne 9. aprila 2021.

Zato ostaja za zaposlene v devetih storitvenih dejavnostih, kjer je za opravljanje dela nujno izpolnjevanje pogoja PCT, veljavnost testa teden dni. Ta ureditev stopi v veljavo 16. avgusta 2021 in velja do vključno 22. avgusta 2021.

Od 23. avgusta pa se za izpolnjevanje pogoja PCT tudi za zaposlene, ki delajo v storitvah higienske nege, nezdravstvenih svetovalnih in terapevtskih storitvah, storitvah strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja, v igralnicah, igralnih salonih in prirejanju posebnih iger na srečo, v sejemski in kongresni dejavnosti, gostinski dejavnosti, nastanitvenih storitvah in v gostinskih obratih, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program, upoštevajo testi HAG, ki niso starejši od 48-ih ur po odvzemu brisa, in testi PCR, ki niso starejši od 72 ur po odvzemu testa.

Vse to samo potrjuje, da posel s testi za izbrane posameznike cveti, učinka na omejevanje epidemije pa ni. (konec)