24.01.2022 ob 21:18
Deli članek
Sandi Češko prevzel vodenje gospodarske politike Socialnih demokratov

Sandi Češko in Tanja Fajon

 

Ljubljana (MOREL)- Predsedstvo stranke Socialnih demokratov je na današnji seji potrdilo Sandija Češka, uspešnega podjetnika in dolgoletnega člana stranke, na čelo strokovnega sveta SD za gospodarstvo. »Vesela in počaščena sem, da je Sandi Češko, uspešen podjetnik in naš dolgoletni član, sprejel vabilo, da se polno angažira in prevzame vodenje strokovnega sveta za gospodarstvo. Veseli me, da bo prevzel vodenje naše gospodarske politike. S tem korakom poudarjamo jasno prioriteto stranke na področju gospodarstva,« je dejala predsednica SD Tanja Fajon na današnji novinarski konferenci po seji predsedstva Socialnih demokratov. Po njenih besedah imajo Socialni demokrati jasno vizijo: »Slovenijo želimo peljati med zmagovalke v svetu." Poudarila je tri glavne prioritete SD: javno in kakovostno zdravstvo, gospodarstvo z visoko dodano vrednostjo za vse ter pravno državo, demokracijo in svobodo medijev. Na vsakem od teh področij ima SD rešitve in močne strokovne ekipe. Po besedah Tanje Fajon bodo »aprilske volitve plebiscit, kakšna bo Slovenija v prihodnje. To bodo najpomembnejše volitve od osamosvojitve.«

Sandija Češka je k sodelovanju povabila, ker je uspešen podjetnik, ki verjame v etično ekonomijo in je mentor številnim mladim podjetnikom, z ekipo pa je zgradil poslovni sistem, ki danes nastopa na trgih 30 držav in ima več kot 7000 zaposlenih. 

"Cilj Socialnih demokratov je gospodarstvo, ki bo temeljilo na inovacijah, boljših delovnih mestih, enakih pogojih, dobri povezanosti družbe, močnih javnih storitvah in pogojih za dobro življenje," je dejala Tanja Fajon: »Socialni demokrati ne bomo tekmovali za najnižje davke na račun nizkih plač, ampak se bomo zavzemali za razbremenitev plač in ne kapitala."

Sandi Češko je dejal, da je vodenje strokovnega sveta za gospodarstvo SD prevzel zaradi vztrajnosti Tanje Fajon. Prepričan je, da “na star način ne bomo šli v nove čase”. Gospodarstvo bo po njegovih besedah v naslednjih 10 letih deležno verjetno največjih sprememb v zgodovini (digitalizacija, robotizacija, spremembe v dobavnih verigah, novi poslovni modeli, ozelenjevanje, deglobalizacija). Prepričan je, da lahko izzive in priložnosti uspešno obvladamo samo v skupnem in tvornem sodelovanju med državo, civilno družbo in gospodarstvom: “Ne stavimo samo na kapital, niti ne samo na moč države, verjamemo pa v moč družbe in sebe vidimo kot moderatorja in upravljalca teh tokov.” To je sporočila služba SD za odnose z javnostmi. (konec)