24.11.2021 ob 21:01
Deli članek
Slovenija soorganizirala 5. forum za mlade Vzhodnega partnerstva Zunanji Prejeto

Ljubljana (MOREL)- Minister za zunanje zadeve  Anže Logar je nagovoril udeležence 5. foruma mladih Vzhodnega partnerstva, dvodnevnega dogodka v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU. Dogodek je z nagovorom sklenil državni sekretar  Stanislav Raščan. Forum za mlade iz držav Vzhodnega partnerstva z naslovom »Sodelovanje mladih v demokratičnih procesih« je potekal od 23. do 24. novembra 2021. Dogodek je združil več kot 150 aktivnih in kritično mislečih mladih, mladinskih delavcev, odločevalcev na področju mladinskih politik iz držav Vzhodnega partnerstva, institucij EU in držav članic EU v razpravah o dosežkih in izzivih mladinskih politik Vzhodnega partnerstva in Evropske unije.
V otvoritvenem nagovoru je minister dr. Logar poudaril: »Opolnomočeni mladi so ključ do močne demokracije, odgovorne politike, zaščite človekovih pravic in izgradnje odpornosti.« Forum je pomemben korak pri spodbujanju večje udeležbe mladih v demokratičnih procesih v Vzhodnem partnerstvu in utira pot nadaljnji krepitvi odnosov med EU in partnerskimi državami.
Udeleženci foruma so obravnavali prihodnost mladinske politike ter oblikovali priporočila za njen celovit in vključujoč razvoj. Državni sekretar . Raščan je ob koncu dogodka poudaril konstruktivne zaključke foruma. Ti predstavljajo vsebinski prispevek k vrhu Vzhodnega partnerstva, ki bo 15. decembra 2021 v Bruslju.
To so sporočili iz  ministrstva za zunanje zadeve. (konec)