05.09.2023 ob 22:49
Deli članek
Pristojne komisije zaključujejo s pregledovanjem vlog

Ljubljana (MOREL) – Pri Rdečem križu Slovenije zadnjih deset dni aktivno pregledujejo prejete vloge za razdelitev 5,5 milijona evrov finančnih sredstev, ki so jih prejeli s strani vlade Republike Slovenije. Pristojne komisije bodo do konca tega tedna zaključile s svojim delom, v začetku prihodnjega tedna pa sledijo izplačila upravičencem.

Pri Rdečem križu Slovenije so sicer do vključno včerajšnjega dne zbrali 2,8 milijona evrov finančnih sredstev s strani posameznikov oz. pravnih oseb. Med prebivalstvo so razdelili za več kot 315 tisoč evrov materialne pomoči, nadaljujejo pa tudi z razdeljevanjem vrednostnih kartic tistim, ki so jih neurja in poplave prizadeli in jim otežile življenje. Skupno bodo razdelili za 900 tisoč evrov vrednostnih kartic in ob tej priložnosti želijo obvestiti vse, ki so jih prizadela nedavna neurja, da se obrnejo na najbližje območno združenje Rdečega križa in zaprosijo za to obliko pomoči.

V organizaciji si prizadevajo pomagati vsem, ki pomoč potrebujejo – naj gre za finančno, materialno ali psihološko oz. psihosocialno pomoč. Opažanja na terenu kažejo, da se potrebe po psihosocialni podpori v zadnjem obdobju izrazito povečujejo in tudi s tem namenom so v organizaciji minuli konec tedna izvedli še drugo dodatno usposabljanje s področja prve psihološke pomoči in psihosocialne podpore, da bodo bolničarji-prostovoljci kar najbolje opremljeni z ustreznim znanjem tudi na tem področju. To je sporočil Matic Slapšak iz RKS. (konec)