04.08.2022 ob 19:21
Deli članek
Sanacija podlage v parku Zvezda

Ljubljana (MOREL)- Danes so začeli izvajati sanacijo poškodovane površine na osrednjem delu v parku Zvezda, saj so se na nekaj mestih pojavile poškodbe finalnega tlaka, ki se lušči, drobi in odpada.

Konec leta 2019 so v parku Zvezda prenovili pešpoti in jih tlakovali s podlago, ki je prijazna do dreves in trave, bolj trpežna in uporabna v vsakem vremenu, obenem pa ohranja videz peščenih poti. Gre za poliuretanski peščeni tlak, ki je izdelan namensko za parkovne poti na zelenih območjih, saj je izredno vodopropusten in zračen, kar ustreza drevju in drugim rastlinam v parkih. Je svetle barve, kar pomeni temperaturno ugoden vpliv na okolico v vročih poletnih dneh. Sistem je mešanica veziva brez vsebnosti topil in je v trdnem stanju brez vpliva na okolje.

Peščeni tlak bo izvajalec na lastne stroške kot popravilo napake saniral z odstranitvijo zaključne plasti s struganjem in z novo preplastitvijo celotnega osrednjega dela parka. Dela bodo potekala predvidoma do konca avgusta, na območju bo delna zapora. To so sporočili iz MOL.(konec)