11.03.2024 ob 14:07
Deli članek
Veleposlanica ZDA navdušena nad bogato zgodovino Celja

Matija Kovač je danes gostil veleposlanico Združenih držav Amerike Jamie Lindler Harpootlian

Celje (MOREL) – Župan mestne občine Celje Matija Kovač je danes gostil veleposlanico Združenih držav Amerike Jamie Lindler Harpootlian, ki je prvič obiskala Celje. Spregovorila sta o številnih tematikah, med drugim tudi o povezovanju z največjim svetovnim gospodarstvom.

Pogovarjala sta se tudi o gospodarstvu, okolju, energetiki in konceptu pametnih mest, ki so ga v Celju začeli uveljavljati s prihodom osrednje mestne aplikacije in kartice Centralka.

Na področju mednarodnih odnosov so v zadnjem letu na Mestni občini Celje izvedli precej aktivnosti. Ena od ključnih dejavnosti je bila organizacija številnih srečanj z veleposlaniki različnih držav, kar prispeva k izgradnji močnih mednarodnih povezav ter izmenjavi informacij, idej in konkretnih sodelovanj na vseh področjih.

Župan jo je povabil še k vpisu v knjigo častnih gostov Celja. Veleposlanica je bila navdušena nad bogato zgodovino mesta, ki ga namerava z željo, da si ogleda kulturno dediščino Celja, v kratkem spet obiskati. To je sporočila Alja Tihle,  vodja služba za odnose z javnostmi in promocijo v

Kabinetu celjskega  župana.(konec)