20.10.2021 ob 09:16
Deli članek
Bodo zabeležili novo zmago?

Kamnik (MOREL)- V soboto so odbojkarji Calcit Volleyja zabeležili letošnjo prvo zmago v domačem prvenstvu. Novomeška Krka je bila v vseh treh nizih popolnoma nemočna, delno tudi po zaslugi dobre igre kamniške ekipe, ki je po uvodnih porazih z Mariborčani in Ljubljančani nujno potrebovala zmago. Ker sta ti dve tekmi šteli tudi za srednjeevropsko ligo, bodo do svoje prve zmage v tem tekmovanju skušali priti že v sredo, ko v goste prihaja njihov stari znanec, SK Zadruga Aich/Dob.

Dobljani so do zdaj v srednjeevropski ligi odigrali le eno tekmo, v Gradcu so domači UVC Holding premagali s 3:0 (15, 19, 18), drugo, proti Union Waldviertlu bi morali v soboto, vendar je bila zaradi primera covida-19 preložena. V primerjavi z lansko sezono so Dobljani doživeli kar nekaj sprememb. Prva je bila na trenerski klopi, ekipo zdaj vodi srbski trener Zvonko Nikolić, ki je bil v zadnjih dveh sezonah trener ekipe Al-Taraji v Savdski Arabiji. Do sprememb je prišlo tudi v igralskem kadru. Jedro ekipe še naprej tvorijo tujci, zanimivo pa je, da z izjemo Nejca Pušnika, ki opravlja tudi vlogo pomočnika, v njej ni več slovenskih igralcev. Če je soditi po tekmi v Gradcu, bodo v napadu najbolj nevarni bolgarski korektor Jani Jeliazkov ter hrvaški sprejemalec Marino Marelić in poljski sprejemalec Konrad Formela.

»Žal naš zdravniški karton ni najboljši, tekme pa si bodo sledile ena za drugo. Toda ne glede na vse, moramo v vsako tekmo vstopiti z istim ciljem, prikazati svojo najboljšo odbojko. Proti Merkur Mariboru in ACH Volleyju se nam žal ni izšlo, proti Krki se nam je in naredili bomo vse, da bo tako tudi v sredo. Ker vem, v kakšnem stanju je ekipa, sem s te strani popolnoma miren,« je pred sredino tekmo z Dobljani dejal Matija Pleško, trener moške ekipe Calcit Volleyja.

To je zapisal Miha Štamcar. (konec)