01.12.2021 ob 22:37
Deli članek
Brez praske iz Kopra

Koper (MOREL)- Ankaran – Calcit  Volley  0:3 (-20, -22, -19)

Ankaran: Kolbl (L), Cvitanonović, Skuk, Pangerc, Smolnik 10, Forštnarič 5, Žnidar 5, Valenčič 8, Cerovac 1, Petranović, Lovšin 3, Kaker 4. Trener: Sebastijan Mikša.

Calcit Volley: Pavlović Mori, Špoljarič (L), Mihevc 2, Radišković 13, Šiftar 10, Brulec Kostić 22, Vovk, Lenart, Janežič (L), Charuk 5, Sillah, Zorman, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

Pred slabimi štirimi tedni so se morale Kamničanke pošteno potruditi, da so sedmem krogu rednega dela državnega prvenstva zlomile odpor Ankarančank, ki so bile tokrat brez pravih možnosti, da bi presenetile aktualne slovenske državne prvakinje. Tudi po zaslugi izredno razpoložene Olivere Brulec Kostić, ki je v treh nizih dosegla kar 22 točk, ob tem pa je bila njena učinkovitost v napadu 68-odstotna, izkazala pa se je tudi s tremi od petih kamniških blokov.

Trener Kamničank, Gregor Rozman, ni prav ničesar prepuščal naključju, saj se je še kako dobro zavedal, da so Ankarančanke lahko zelo nevarne nasprotnice, če jim nasprotna ekipa dovoli, da se razigrajo. Opozorilo je prišlo že na sredini uvodnega niza, ko je domača ekipa zaostanek dveh točk (6:8) premenila v vodstvo s 15:11. Veliko zaslug je v napadu imela Anastazija Žnidar, na servisu pa Maja Forštnarič. Toda že na 15. točki sta bili ekipi izenačeni, z asom Andjelke Radišković pa so Kamničanke spet povedle (16:15). Do izida 21:20 za Calcit Volley so domačinke še držale korak z gostjami, ki pa so v končnici s štirimi zaporednimi točkami, zadnjo je prispevala Brulec Kostćićeva, povedle z 1:0 v nizih.

Manj težav na poti do vodstva z 2:0 v nizih so kamniške odbojkarice imele v drugem nizu, v katerem so povedle z 8:6, na sredini niza pa s 16:12. Ob Brulec Kostićevi je bila v gostujoči ekipi v napadu razpoložena tudi Radiškovićeva, ob prednosti petih točk (21:16) v končnico niza pa Kamničanke niso več dovolile preobrata, čeprav so se jim v končnici domačinke približale na dve točki zaostanka.

V tretjem nizu so kamniške odbojkarice z uspešnim napadom Mije Šiftar domačinkam pobegnile za pet točk (15:10), mlada, šele petnajstletna kamniška sprejemalka pa je dosegla tudi točko za vodstvo z 18:12. Ankarančanke so se bolj ali manj sprijaznile s porazom, tekmo pa je končala prav Šiftarjeva. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)