02.12.2021 ob 14:25
Deli članek
Danes že povratne tekme Pokala Slovenije

Ljubljana (MOREL)- Odbojkarice so v torek in sredo odigrale prve tekme četrtfinala Pokala Slovenije, danes pa bomo spremljali tudi že prvi povratni tekmi, ki bosta odločali o udeleženkah zaključnega turnirja. Spremljali ga bomo od 20. do 22. decembra.

Ob 18. uri bosta v Mariboru igrala Nova KBM Branik in GEN-I Volley. Na prvi tekmi so bile s 3:0 prepričljivejše aktualne pokalne zmagovalke, ki se tudi pred domačimi navijači nadejajo zmage nad Novogoričankami in uvrstitve v polfinale. Tudi odbojkarice OD Krim I so si pred povratno tekmo na obračunu proti Luki Koper zagotovile lepo prednost, saj so se na uvodni tekmi četrtfinala veselile zmage z 0:3. Današnja tekma v dvorani OŠ Valentina Vodnika v Ljubljani se bo začela ob 18.45.

Ankaran in Calcit Volley sta prvi medsebojni obračun igrala včeraj, z 0:3 so bile v gosteh boljše Kamničanke, ki bodo uvrstitev v polfinale skušale potrditi na povratni tekmi, ki bo 6. decembra. SIP Šempeter in ATK Grosuplje bosta v okviru četrtfinala odigrala le eno tekmo, in sicer 15. decembra v Šempetru.

Pri moških se nam tri povratne tekme četrtfinala obetajo 8. decembra. Salnit Anhovo, ki je na domači tekmi s 3:0 odpravil Krko, po uvrstitev v četrtfinale odhaja v Novo mesto. Merkur Maribor, ki je prvo tekmo proti Panviti Pomgrad dobil s 3:1, bo imel na gostovanju v Mursi Soboti morda še nekoliko težje delo, medtem ko si aktualni pokalni prvak Calcit Volley, ki je včeraj v Ljubljani z 0:3 odpravil Črnuče, na domačem terenu obeta nove zmage.in uvrstitve v polfinale.

ACH Volley Ljubljana in Hiša na kolesih Triglav, ki sta se na prvi tekmi v Ljubljani razšla z gladko zmago ljubljanske vrste, se bosta za zadnje mesto na zaključnem turnirju, ki bo od 20. do 22. decembra, pomerila 15. decembra. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)