12.06.2021 ob 21:56
Deli članek

Sofija (MOREL)- Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta na turnirju svetovne serije v Sofiji osvojili peto mesto. Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak sta tekmovanje zaključila na 13. mestu.

Tjaša Kotnik in Nina Lovšin sta se z včerajšnjima zmagama nad Litovkama Ievo Dumbauskaite in Gerdo Grudzinskaite ter Ukrajinkama Marino Hladun in Svitlano Baburino uvrstili neposredno v četrtfinale turnirja, ki ga lahko spremljamo v Sofiji. Danes sta naši dekleti v Bolgariji lovili še preboj v polfinale, med štiri najboljše dvojice turnirja, a sta morali po dveh nizih priznati premoč Anhelini Khmil in Tetiani Lazarenko. Ukrajinska dvojica je bila uspešnejša z 21:17 in 21:18, slovenski predstavnici pa sta tako izpadli iz nadaljnjega tekmovanja ter osvojili kočno peto mesto.

Drugo tekmo glavnega dela turnirja sta danes igrala tudi Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak ter se skušala prebiti v izločilne boje, a sta ju včerajšnji poraz s Portugalcema Joaom Pedroso in Hugom Camposom ter današnji tesen poraz z 1:2 (14:21, 21:16, 11:15) proti Bolgaroma Milenu Stojanovu in Miroslavu Gradinarovu stala uvrstitve v izločilne boje. Turnir svetovne serije sta zaključila na 13. mestu. To so sporočili iz OZS. (konec)