14.07.2021 ob 08:59
Deli članek
Na Ljubljanskem gradu nov odbojkarski spektakel

Ljubljana (MOREL)- Ljubljana bo jeseni gostila smetano evropske odbojke. Na Ljubljanskem gradu se bosta 24. septembra odvijala prestižna gala prireditev Evropske odbojkarske konfederacije in žreb elitne lige prvakov. Gala prireditev Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) je vsakoletni prestižni odbojkarski dogodek, ki smo ga doslej lahko spremljali na Dunaju, v Rimu, Moskvi, Budimpešti in Sofiji. Tokrat se bodo največji evropski zvezdniki, predstavniki nacionalnih zvez in posebni gostje zbrali v Ljubljani ter spremljali podelitev nagrad najboljšim odbojkarjem, odbojkaricam in trenerjem letošnjega leta, obenem pa tudi žreb elitne lige prvakov.

Prireditev bo potekala na Ljubljanskem gradu, kjer se je danes v spremstvu predsednika Odbojkarske zveze Slovenije, Metoda Ropreta, mudil tudi generalni direktor CEV Thorsten Enders. »Ob današnjem obisku prizorišča gala prireditve sem videl točno tisto, kar sem pričakoval oziroma kar pričakujem vselej, ko sodelujem z Odbojkarsko zveze Slovenije. Torej dogodek, organiziran na najvišji možni ravni. Prepričan sem, da bo slovenska zveza dobro izkoristila priložnost, da se še enkrat več predstavi evropski odbojkarski srenji. Slovenska zveza se je zelo dobro pripravila, zelo sem zadovoljen z izbiro lokacije in prepričan sem, da bo Ljubljanski grad prireditvi, v katero bodo septembra uprte oči evropske odbojkarske javnosti, ponudil izjemno kuliso,« je bil po ogledu prizorišča zadovoljen Enders.

Predsednik OZS, Metod Ropret, je dodal: »Že samo dejstvo, da nam je bila zaupana organizacija tega najprestižnejšega netekmovalnega dogodka kaže na to, da nam Evropska odbojkarska konfederacija kot organizatorjem zaupa do najvišje možne mere. Prepričan sem, da bomo s preizkušeno ekipo, ki jo imamo na voljo in ki se je z izvedbo zadnjih tekmovanj zares izkazala, tudi tokrat organizirali dogodek, ki bo ponesel ime našega glavnega mesta Ljubljane in pa slovenske odbojke širom po Evropi. Glede na prizorišče, torej Ljubljanski grad in glede na vse pogoje, ki jih v Ljubljani za organizacijo takšnega dogodka imamo, bodo vsi udeleženci od tod zagotovo odšli z izjemnimi vtisi.«

Preden pa bomo pri nas lahko pozdravili vso smetano evropske odbojke, bomo v Ljubljani lahko spremljali še dva odmevna mednarodna odbojkarska dogodka, Lidl Slovenija Odprto prvenstvo v paraodbojki na mivki, ki se bo odvijalo od 27. do 29. julija, zatem pa tudi turnir svetovne serije FIVB World Tour 1 Star Ljubljana by I feel Slovenia, ki se bo v Športnem parku Ludus in na novi lokaciji v središču mesta, na Pogačarjevem trgu, odvijal od 29. julija do 1. avgusta. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)