18.05.2022 ob 14:25
Deli članek
Na žalost slovenske klubske odbojke ni med njimi

Ljubljana (MOREL)-  Štiri najboljše evropske odbojkarske ekipe so pripravljene, prav tako tudi Ljubljana, mesto organizator letošnjega Superfinala CEV lige prvakov! Eden izmed najbolj odmevnih športnih spektaklov v Sloveniji je tik pred vrati dvorane Stožice.

Superfinale CEV lige prvakov bo v nedeljo, 22. t.m., napolnil našo največjo dvorano; ob 18. uri se bosta pomerili najboljši evropski ženski ekipi Imoco Volley Conegliano iz Italije in Vakifbank Istanbul iz Turčije. Ob 21. uri bo sledil še moški finale med moštvoma Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle s Poljske in Trentino Itas iz Italije. Gre za ponovitev lanskih finalnih tekem, naslova evropskih prvakov pa branijo Italijanke in Poljaki. V Stožicah bomo tako videli nekatere največje zvezdnice in zvezdnike odbojke kot so Paola Egonu, Joanna Wolosz, Gabriela Braga Guimarães, Michelle Bartsch-Hackley, Erik Shoji, Lukasz Kaczmarek, Matey Kaziyski, Alessandro Michieletto, Marko Podraščanin…

Prvi finalisti že jutri pripotujejo v Ljubljano, z njimi pa tudi veliko navijačev. V dvorani Stožice bo v nedeljo namreč več kot pet tisoč tujih navijačev, okoli 3.500 jih prihaja iz Italije, približno tisoč s Poljske in petsto iz Turčije. Ekipe bodo v petek trenirale v dvorani Tivoli, v soboto bodo uradni treningi v Stožicah, v nedeljo pa oba finalna spektakla s pestrim spremljevalnim programom ob sodobni video in avdio kulisi. Nekaj vstopnic po ceni od 20 do 50 evrov (za obe tekmi) je še na voljo na spletni strani Eventima in njihovih prodajnih mestih.

Da gre za nadvse odmeven športni dogodek, priča tudi podatek, da bodo finalni tekmi prenašali v kar 86 državah po vsem svetu (lani iz Verone je šla slika v 71 držav), s prizorišča bo poročalo več kot sto novinarjev, za prenos pa bo skrbelo kar 26 kamer.

Poleg vodstva Evropske odbojkarske zveze (CEV) na čelu s predsednikom Aleksandrom Boričićem iz Srbije si bo finalni tekmi ogledalo tudi številčno zastopstvo Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB), vključno s predsednikom  Aryjem da Silvo Graço iz Brazilije. Predstavniki svetovne odbojkarske organizacije prihajajo v Ljubljano tudi z namenom ogleda prizorišča, ki bo konec avgusta letos gostilo svetovno prvenstvo v odbojki. To so sporočili iz OZS. (konec)