24.03.2022 ob 10:13
Deli članek

Wagrain (MOREL)- Slovenski odbojkarji Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk in Denis Robida bodo v avstrijskem Wagrainu nastopili na turnirju evropske serije v odbojki na snegu. Naši fantje, ki so lani navdušili z dvema petima mestoma, bodo tekmovanje začeli v kvalifikacijah.

Naši odbojkarji so se v minulih letih že večkrat izkazali z dobrimi rezultati na mednarodni ravni. Na lanskih turnirjih evropske serije, ki ju je prav tako gostil Wagrain, so Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk in Jernej Vrhunc v močni konkurenci obakrat osvojili 5. mesto in le za las ostali brez boja za odličja, tokrat pa se bo Pokeršniku in Boženku v ekipi znova pridružil Denis Robida. »Žal je turnir evropske serije v Italiji odpadel, ostale destinacije letošnjega tekmovanja pa so bile finančno prevelik zalogaj, zato bo nastop v Wagrainu naš edini v letošnji sezoni. Škoda je, ker smo zaradi nenastopanja izgubili točke iz lanske sezone in bomo morali igrati v kvalifikacijah. Slednje potekajo po sistemu enojne eliminacije, kar je vselej precej tvegano in upam, da se nam ne zgodi kakšen kiks,« je pred odhodom v Avstrijo dejal najizkušenejši v naši vrsti, Danijel Pokeršnik.

Turnir v Wagrainu se bo začel v petek, Slovenci pa bodo tekmece dobili danes zvečer. V kvalifikacijah bo nastopilo devet ekip iz Madžarske, Švice, Češke, Moldavije, Nemčije, Francije in Slovenije, na glavni del turnirja pa je že uvrščenih deset ekip iz Francije, Litve, Italije, Poljske, Turčije, Belgije, Švice, Madžarske in Avstrije. »Nekatere ekipe, ki bodo nastopile v kvalifikacijah, poznam in menim, da smo dovolj kakovostni, da nam uspe preboj na glavni del turnirja. Pozna se tudi odsotnost vselej močnih ruskih ekip. A v odbojki na snegu se nizi igrajo le do 15. točke, tako da bomo morali zares paziti in biti zbrani že od samega začetka, saj se niz hitro obrne, enako tudi tekma. Pripravljali smo se lahko le na peščeni podlagi, Denis celo v dvorani, kar se nam bo zagotovo poznalo, a kljub temu lahko vsaj nekoliko stavimo na naše izkušnje. Zares se bomo potrudili in upam, da bo rezultat na koncu čim lepši,« še dodaja Pokeršnik.

Letošnjo evropsko serijo sta doslej že gostila turška Kahramanmaras in Kayseri-Erciyes, turnir v ukrajinskem Truskavetsu je bil preložen, tekmovanje v italijanskem Trbižu pa odpovedano. To je sporočila Ana Oblak iz OZS.(konec)