23.09.2021 ob 23:12
Deli članek
Slovenci že prispeli v Campobasso

 

Ljubljana (MOREL)- Slovenska moška reprezentanca v odbojki sede je danes zvečer prispela v Campobasso, ki bo od jutri do nedelje prizorišče srebrne lige narodov. Naša izbrana vrsta se bo za uvod pomerila z Italijo, obračun se bo začel ob 17.30 uri.

Slovenska moška reprezentanca v odbojki sede je leta 2018 po dolgih sedemnajstih letih brez nastopa na uradnih tekmovanjih navdušila z zmago na conskem prvenstvu v Franciji, februarja 2019 pa so naši odbojkarji nastopili tudi na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bodo igrali oktobra letos v Turčiji.

Še pred tem našo izbrano vrsto čaka nastop v srebrni evropski ligi, ki jo bo od jutri do nedelje gostil italijanski Campobasso in v okviru katere se bo Slovenija pomerila z Italijo, Turčijo, Madžarsko in Poljsko. Varovanci selektorja Simona Božiča so se na nastop večinoma pripravljali v Braslovčah, kjer so odigrali tudi pripravljalne tekme s Hrvati in Srbi.

Božič poudarja, da je reprezentanca v letošnji sezoni osredotočena predvsem na nastop na oktobrskem evropskem prvenstvu, srebrna evropska liga pa bo pokazatelj pripravljenosti: »V treh dneh bomo odigrali štiri tekme, ki bodo za nas dober test pripravljenosti. Dolgo smo namreč že brez uradne tekme in šele po turnirju v Italiji bomo videli, v kakšni formi smo in kam po kakovosti trenutno spadamo. Srebrno ligo začenjamo s tekmo proti gostiteljem, ki v odbojko sede v zadnjih letih ogromno vlagajo. Tako bomo hitro videli, kam v evropskem merilu sodimo. Sicer pa menim, da smo dobro pripravljeni, da imamo dobro ekipo in smo lahko optimistični.«

Uvodnemu srečanju z Italijo, ki se bo začelo jutri, ob 17.30 uri, bosta v soboto sledila obračuna s Turčijo in Madžarsko, za konec pa se bodo Slovenci pomerili še s Poljaki. V Božičevi odsotnosti bo ekipo sicer vodil trener Branko Mihorko, njegov pomočnik pa bo nedavno na novo imenovani vodja reprezentanc Darko Đurić, v štabu je še fizioterapevt Stefan Knežević.

Reprezentanca Slovenije: Matjaž Majdič (kapetan), Matic Keržan, Sašo Korun, Sebastjan Osrečki, Simon Turk, Jaša Bartelj, Jordan Jakin, Tomi Jakša, Marko Pokleka in Vaso Popadić.

Več o tekmovanju: https://snl2021men.paravolley.eu/ 

To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)