27.07.2021 ob 22:46
Deli članek
V Ljubljano prihaja nov spektakel na mivki

Ljubljana (MOREL)- Slovenska prestolnica bo od četrtka do nedelje prizorišče turnirja svetovne serije v odbojki na mivki, FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana by I feel Slovenia, na katerem se bo v boj za najvišja mesta v močni konkurenci podalo osem slovenskih dvojic, na čelu s slovenskimi prvaki.

Odbojkarski spektakel, za katerega je vladalo izjemno zanimanje, saj so organizatorji prejeli več kot 120 prijav iz 30 držav, se bo odvijal na dveh prizoriščih, v Športnem parku Ludus in na Pogačarjevem trgu v središču Ljubljane. Na četrtkovih kvalifikacijah se bo za štiri mesta, ki vodijo v glavni del tekmovanja, pomerilo po 16 moških dvojic iz 12 držav, med drugim iz Brazilije in ZDA ter 16 ženskih parov iz 15 držav, tudi Kanade in Nove Zelandije.

Aktualna slovenska prvaka, Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak, ki sta se minuli vikend v Kranju veselila zmage v domači konkurenci, si z dobrimi predstavami želita nadaljevati tudi v Ljubljani. »S Črtom sva zadovoljna, da sva formo iz Belgije uspela prenesti na državno prvenstvo in da sva pokazala, da sva najboljša ekipa v Sloveniji. Upam, da bova na tej ravni igrala še tretji teden zapored. Vemo, da k nam prihaja veliko dobrih ekip, tako da bi se napovedi o rezultatih raje vzdržal in bi bil kot vselej pri tem previden. Si pa zelo želim, da bi se s Črtom končno uvrstila v polfinale in igrala na tekmah za medalje. Ni lepšega kot v večernih urah igrati na centralnem igrišču in pred polnimi tribunami,« je dejal Pokeršnik.

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki sta med slovenskimi dvojicami v mednarodni konkurenci doslej zabeležila največje uspehe, prav tako ciljata na visoka mesta. Po besedah Zemljaka je cilj naših dvojic lahko eno od odličij: »Pričakujem močno konkurenco, saj zaradi majhnega števila turnirjev višje ravni v letošnji sezoni tudi v seriji 1-Star igrajo zares močne ekipe, ki mešajo štrene tudi najboljšim dvojicam v svetovnem merilu. Veseli me, da jih nekaj prihaja tudi v Ljubljano. O rezultatu je vedno težko govoriti, igrati bo potrebno zelo dobro in upati na čim boljši rezultat. Šteje vsaka tekma, vsako je potrebno igrati na visoki ravni in ne vidim razloga, da kateri od slovenskih ekip ne bi uspel dober rezultat, vključno z medaljo. Veselim se že nastopov, zelo zanimiva bo tudi nova kulisa.«

Ob omenjenih dvojicah bodo Slovenijo v moški konkurenci zastopali še Alan Košenina in Rok Bračko ter Tadej Boženk in Jernej Potočnik. Pri ženskah se v ogenj prav tako podajajo štiri naše dvojice. Največja pričakovanja imata zagotovo aktualni državni prvakinji Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin, ki sta se pred dnevi izkazali tudi s petim mestom na turnirju svetovne serije v Ruandi. »Na turnir svetovne serije prihajava s sveže osvojenim naslovom državnih prvakinj. Ko pogledam nazaj, lahko rečem, da je za nama za zdaj dokaj uspešna sezona. Z vsakim dnem in vsakim turnirjem napredujeva in kaževa boljšo igro. Precej tudi po zaslugi tega, da imava letos trenerja, Tineta Sattlerja, ki naju usmerja proti napredku. Letos sva si nabrali kar precej mednarodnih točk, največ doslej, in če gledam seznam ekip, ki bodo nastopile v Ljubljani, lahko ocenim, da nas čaka zelo močan turnir. Ne glede na to si želiva priti v polfinale, med štiri najboljše ekipe ter se nato boriti za medalje,« napoveduje Kotnikova.

Vse boljšo pripravljenost kažeta tudi Špela Morgan in Nina Lovšin, ki sta se na državnem prvenstvu v Kranju veselili srebra. »Pričakujeva kakšno zmago v skupini ter uvrstitev v izločilne boje. Na vsaki tekmi si želiva prikazati čim boljšo igro, saj nama turnir na domačih igriščih predstavlja še dodatno motivacijo.

K nam prihajajo ekipe, ki so v tem kakovostnem razredu že osvajale odličja, v konkurenci bo tudi nekaj kakovostnih, a manj izkušenih ekip, tako da lahko pričakujemo tudi kakšna presenečenja,« pa je pred začetkom tekmovanja povedala Lovšinova.

V okviru ljubljanskega spektakla že spremljamo tudi odprto prvenstvo v paraodbojki na mivki, na katerem v konkurenci devetih držav nastopa pet slovenskih ekip, v petek pa se bodo na peščenih podlagi na Pogačarjevem trgu na finalu državnega prvenstva za mlajše kategorije za naslove prvakov pomerili še mladi slovenski upi. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)