28.06.2022 ob 19:04
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Na sedežu Evropske odbojkarske zveze smo spremljali žreb evropskih pokalov za sezono 2022/23, nasprotnike v kvalifikacijah za Ligo prvakinj ter pokalih CEV Cup in CEV Challenge pa so dobili tudi slovenski predstavniki. V Luksemburgu se je odvijal žreb evropskih pokalov z rekordnimi 216 ekipami in 37 držav, ki se bodo med seboj merile za tri lovorike. V boj za evropsko krono se podajajo tudi najuspešnejši slovenski klubi.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana bodo v sezoni 2022/23 igrali v elitni Ligi prvakov in so že uvrščeni neposredno v skupinski del tekmovanja, na nasprotnike pa bodo morali počakati do 16. septembra, ko bo na sporedu žreb. V skupinski del Lige prvakinj se bodo skušale uvrstiti tudi slovenske prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, ki jim je žreb v oktobrskih kvalifikacijah najprej namenil zagrebško Mladost.

V drugem kakovostnem razredu evropskih klubskih tekmovanj, v pokalu CEV, se bo v moški konkurenci naš podprvak Calcit Volley v 1/32-finala srečal z eno od poraženih ekip iz 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, odbojkarice Nove KBM Branik pa bodo tekmovanje začele v 1/16-finala, ko se bodo pomerile s poražencem dvoboja med srbsko Crveno zvezdo Beograd in finskim Polkkyjem iz Kuusama.

V pokalu CEV Challenge, ki se bo začel 11. oktobra, Merkur Maribor čaka dvoboj z ukrajinskim moštvom Epicentr-Podoljanj Horodok, Panvita Pomgrad pa si bo napredovanje skušala zagotoviti v obračunu s finskim Tiikeritom Kokkola. V pokal CEV Challenge so bile prijavljene tudi odbojkarice OD Krim, a so se v klubu zdaj odločili, da se nastopu odpovedo.

Vsi nastopajoči klubi v evropskih pokalih: https://inside.cev.eu/media/b1zowpzg/cev-european-volleyball-cups-2023_web.pdf#page=17

To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)