29.07.2021 ob 07:54
Deli članek
 »Vsi na rolerje«

Ljubljana (MOREL)-  Štajerska cesta od športnega centra Stožice do rondoja Kranjčeve ulice v Ljubljani bo 15. avgusta znova prizorišče mednarodnega rolerskega polmaratona na 21 km »Vsi na rolerje«. Lani se je prve tekme udeležilo več kot 50 tekmovalcev iz Slovenije in tujine, čeprav je bil čas epidemije, ki je preprečila številčnejšo udeležbo tekmovalcev. Zmagi tako v ženski, kot moški konkurenci  sta odšli v Italijo. Posnetek tekme si lahko ogledate na spletni strani https://halfmarathon.rklj.si/novice/clanek/polmaraton-ljubljana-2020-v-kratkem-spotu/

Letos organizator Rolerski klub Ljubljana, v sodelovanju z mestno občino Ljubljana in tiskovno agencijo MOREL, pričakuje še množičnejši odziv. Prireditev je tako tekmovalnega kot rekreativnega značaja, in tako primerna prav za vsakega, ki obvlada osnove rolanja. Rekreativcem priporočajo, da se tekmovanja udeležijo z vso zaščitno opremo (kolenčniki, zapestniki, komolčniki in čelada).  Prijave sprejemajo na spletni strani Rolerskega kluba Ljubljana www.https://halfmarathon.rklj.si/.  Prijavnina je 30 evrov. Za vse udeležence imajo pripravljena praktična darila in spominske medalje.

Roleristom se bodo letos pridružili tudi smučarji tekači na rolkah, ki se bodo pomerili v okviru državnega prvenstva. Med njimi bodo tudi najbolj znana slovenska tekaška imena, kot je naša najboljša tekačica Anamarija Lampič. Tekmovanje se bo začelo ob 9. uri in se bo končalo okoli 13. ure s podelitvijo kolajn in nagrad najboljšim.

Celotno prireditev si bo mogoče ogledati iz nabrežin nad Štajersko cesto, vstopnine ne bo. Vsi gledalci naj upoštevajo  epidemiološka navodila NIJZ in vzdržujejo medsebojno razdaljo. Poleg tega si bo mogoče tekmovanje ogledati tudi  v živo na spletnem  kanalu MORELTV (www.moreltv.com). (konec)