11.10.2021 ob 20:13
Deli članek
Bodo balinarji znova šteli kolajne?

Tadeja Petrič

 

Ljubljana (MOREL)- Slovenska balinarska reprezentanca bo jutri zjutraj pričela z nastopi na svetovnem prvenstvu za članice in člane v italijanskem Alassiju. Tekmovanje bo potekalo v osmih disciplinah, za medalje pa se bo borilo kar 32 držav. V igri posamezno bo v konkurenci balinarjev iz Afrike, Azije, Severne in Južne Amerike in Evrope barve Slovenije branil večkratni svetovni prvak Jure Kozjek, v moških dvojicah bosta nastopila Gregor Sever in Tadej Premru, ki bo ob premieri na članskem svetovnem prvenstvu skupaj s Tadejo Petrič združil moči v mešanih dvojicah.

Že prej je bilo znano, da je selektor ženske reprezentance Miha Sodec namenil Nini Volčini nastop v hitrostnem in štafetnem zbijanju, Petričeva bo ob mešanih dvojicah nastopila še v štafetnem zbijanju z Volčino in igri dvojic skupaj s Polono Zule, ki bo tekmovala v igri posamezno, medtem ko Tanjo Marc, ki jo ob debiju na svetovnih prvenstvih čaka natančno zbijanje.

Žreb skupin po posameznih disciplinah bo na sporedu v ponedeljek zvečer, prvi skupinski boji v torek zjutraj, finalni dvoboji v vseh disciplinah pa v soboto. Predtekmovanja v igri moških dvojic in posamezno bodo v torek in sredo potekala v Albengi, vse ostale discipline pa od torka zjutraj dalje na glavnem prizorišču v dvorana Palasport v Alassiju.

Davor Janžič, selektor moške reprezentance: “Ambicije moške reprezentance so kot vedno najvišje, napad na zlato v vseh disciplinah. Vsi vemo, česa je Jure Kozjek sposoben v igri posamezno. Gre za prekaljenega balinarskega mačka. Če se bosta Gregor Sever in Tadej Premru ujela kot si želim, bosta zelo nevarna v igri dvojic. Najbolj nehvaležne so napovedi v mešanih dvojicah, saj še nimamo pravega vpogleda v postave in kakovost tekmecev. Konkurenca bo še močnejša kot pred dvema letoma v Turčiji, saj tokrat nastopa kar 32 držav. Pomembno je, da so fantje dobro trenirali in so pripravljeni na začetek svetovnega prvenstva."

Jure Kozjek: "Želim si predvsem prikazati dobre igre. Ob kančku sreče upam na čim boljši rezultat. Konkurenca je vsako leto močnejša. Forma je dobra, za mano je veliko treningov in upam, da se bo to poznalo na igrišču."

Tadej Premru: "Pripravljenost je na zadovoljivem nivoju, Verjamem, da bova z Gregorjem Severjem konkurenčna v igri dvojic, saj imava oba kar nekaj izkušenj. S Tadejo Petrič se dobro poznava in v mešanih dvojicah ne bi smelo biti večjih težav pri uigranosti. Upam, da bom domov prinesel vsaj eno medaljo."

Gregor Sever: "Zadovoljen sem s trenutno formo. Zavedam se, da bo konkurenca izredno močna, zato bo morebitna medalja še toliko bolj dragocena. Verjamem, da nama s Tadejem lahko uspe."

Miha Sodec, selektor ženske reprezentance: "Forma deklet je na želenem nivoju. Menim, da se lahko vse štiri punce domov vrnejo z medaljami, saj zagotovo premorejo dovolj kakovosti. Glavne konkurentke za odličja bodo Francozinje, Hrvatice, Italijanke in Turkinje, nevarne pa bi znale biti tudi ostale udeleženke, saj so krogle vendarle okrogle."

Tadeja Petrič: "Osredotočena sem na vsako tekmo posebej in ne želim preveč razmišljati vnaprej ter napovedovati rezultatov. Delali smo na tem, da bomo ob pravem trenutku najboljši. V priprave sem vložila veliko truda, predvsem kar se tiče štafetnega zbijanja. Pri tem gredo zahvale kondicijskemu trenerju Alešu Borčniku, ki je odlično delal z nama z Nino. V igri dvojic se s Polono dobro ujameva. Mešana dvojica je novost na velikih tekmovanjih in znalo bi biti zelo zanimivo. V vseh disciplinah si želim preboja v polfinale in nato še dodatno oplemeniti medalje. Glede na veliko število prijavljenih tekmovalk pričakujem zelo pestro tekmovanje. Veselim sem povratka na največjo sceno po nekaj letih premora."

Polona Zule: "Pričakujem vsaj eno medaljo. Menim, da sem dovolj dobro pripravljena, da lahko sežem po najvišjih mestih. Pri moji igri bo zelo pomembno bližanje. Upam, da bo tudi športna sreča na moji strani.

Nina Volčina: "Po treh letih je svetovno prvenstvo ponovno na sporedu. V Alassiju bo dogajanje kar pestro, saj bodo nastopili tudi fantje. Konkurenca bo močna in številčna. Po mojem mnenju je selektor dobro razdelil naloge. Zahvalila bi se tudi kondicijskemu trenerju Alešu Borčniku in Tadeji Petrič za odlično sodelovanje na treningih. Dobro smo pripravljeni in skušali bomo napasti najvišja mesta."

Tanja Marc:  "Vesela sem vpoklica v reprezentančno vrsto. Natančno zbijanje je disciplina, v kateri potrebuješ tudi kanček sreče. Upam, da mi bo naklonjena. Treninge sem oddelala optimalno, tako da potujem v Alassio dobro pripravljena, s ciljem poseči čim višje. Glede na to, da gre za moj debi na svetovnih prvenstvi, dejansko niti ne vem, kaj me čaka."

To so sporočili iz BZS (konec)