17.06.2021 ob 10:12
Deli članek
Na štartu tudi 11 naših tekmovalcev in tekmovalk


Markkleeberg (MOREL)- Slalomisti na divjih vodah so s Češke, kjer so pretekli vikend tekmovali na prvi tekmi svetovnega pokala, odpotovali v Nemčijo, natančneje v Markkleeberg, kjer jih med petkom in nedeljo čaka nova preizkušnja svetovnega pokala.

V konkurenci približno 200 tekmovalk in tekmovalcev iz 30 držav bodo priložnost za nove odlične rezultate iskali tudi naši reprezentanti in reprezentantke. V primerjavi z zasedbama z evropskega prvenstva v Ivrei in svetovnega pokala v Pragi je tudi tokrat prišlo do minimalnih sprememb. V moškem kajaku bo poleg Petra Kauzerja in Martina Srabotnika tokrat tekmoval Vid Kuder Marušič, v moškem kanuju pa bo Nejca Polenčiča zamenjal Anže Berčič. V kanuju bosta tekmovala še dobitnik brona z Vltave Benjamin Savšek in Luka Božič. V konkurenci kajakašic bodo na startu Eva Terčelj, Ajda Novak in Urša Kragelj, med kanuistkami pa Alja Kozorog in Lea Novak.

V petek bodo najprej na vrsti kvalifikacije kajakašic in kajakašev, ki se bodo začele ob 9. uri, ob 14. uri pa se bodo za mesto v polfinalu začele potegovati še kanuistke in kanuisti. V soboto dopoldne bomo spremljali polfinalne vožnje kajakašic in kajakašev, finale sledi ob 12. uri, popoldne pa so na sporedu še kvalifikacijske vožnje na čas v ekstremnem slalomu. V nedeljo dopoldne bomo stiskali pesti za kanuistke in kanuiste v polfinalu, finale se bo začel ob 11.30. Nekaj pred tretjo uro popoldan sledijo še izločilne tekme v ekstremnem slalomu na divjih vodah. To so sporočili iz KZS. (konec)