03.10.2021 ob 20:18
Deli članek
Naši se vračajo brez kolajn

 

 
Treignac (MOREL)- Francoski Treignac je ta konec tedna gostil svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Slovenijo so tokrat predstavljali mlade tekmovalke in tekmovalci, dobitniki kolajn na letošnjem evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Solkanu. Prvi tekmovalni dan so nastopili v klasičnem spustu. V konkurenci kajakašic je najboljši slovenski rezultat dneva postavila Ana Šteblaj. Kajakašica ljubljanskega kluba je tekmo končala na 16. mestu z dobro minuto zaostanka za zmagovalko – Francozinjo Pauline Freslon. Živa Jančar je bila 19., Nika Ozmic pa 22. Srebrno kolajno v tej konkurenci si je priveslala Italijanka Mathilde Rosa, tretja pa je bila Francozinja Lise Vinet. Dva predstavnika smo imeli med kajakaši. Bronasti v klasiki z mladinskega evropskega prvenstva na Soči Tjaš Til Kupsch je priveslal na 26. mesto, Lenart Stanovnik – mladinski evropski prvak v sprintu na divjih vodah – pa je bil mesto za reprezentančnim kolegom, 27. Za trojno francosko slavje med kajakaši so poskrbeli Maxence Barouh, Felix Bouvet in Agustin Reboul.
Drugi tekmovalni dan je sledila preizkušnja v sprintu na divjih vodah. V finalu sta veslali dve Slovenki. Ana Šteblaj je finalno tekmo zaključila na desetem mestu, Živa Jančar pa na 14. Obe sta si finalni nastop zagotovili v drugi kvalifikacijski vožnji, kjer je bila Živa Jančar peta, Ana Šteblaj pa sedma. Žal je brez finalnega nastopa ostala Nika Ozimc, ki je bila v prvi kvalifikacijski vožnji 16., v drugi pa 18. Zmagovalka je bila Italijanka Mathilde Rosa, na drugo mesto je priveslala Francozinja Pauline Freslon, na tretje pa Italijanka Cecilia Panato.
Med kajakaši sta Lenart Stanovnik in Tjaš Til Kupsch obstala v kvalifikacijah. V prvi vožnji je Stanovnik osvojil 19. mesto, Kupsch pa 30. V drugi vožnji je bil Stanovnik 12., Kupsch pa 14. V finalu je bil najboljši Francoz Maxence Barouh, srebro je pripadlo Čehu Vojtechu Matejičku, bron pa Francozu Felixu Bouvetu.
Za konec svetovnega pokala na prizorišču prihodnjega svetovnega prvenstva v tej divjevodaški disciplini je bil na vrsti še klasični spust s skupinskim startom. V konkurenci kajakašic je Ana Šteblaj priveslala na enajsto mesto. Živa Jančar je na reki Vezere priveslala do 18. rezultata, Nika Ozimc pa je bila 22. Zmagala je Italijanka Mathilde Rosa, pred Švicarko Hannah Mueller in Francozinjo Pauline Freslon.
Dva predstavnika smo imeli v konkurenci kajakašev. Mladinca Tjaš Til Kupsch in Lenart Stanovnik sta v močni konkurenci priveslala na 21. oziroma 23. mesto. Za dvojno francosko zmago sta poskrbela Maxence Barouh in Felix Bouvet, tretji pa je bil Čeh Adam Satke.