13.11.2021 ob 21:40
Deli članek
Nezgrešljivi Zdauc izenačil svetovni rekord

Martin Zdauc

Ljubljana (MOREL)- Sobotni četrti krog balinarske Super lige je postregel s štirimi izredno zanimivimi dvoboji in dvema rekordnima znamkama. Martin Zdauc je izenačil svetovni rekord in dosegel nov državni rekord z 51 zadetki v hitrostnem zbijanju, medtem ko je Mitja Kragelj s 34 točkami postavil državni rekord v natančnem zbijanju.

Sobotno popoldne je postreglo z izjemnimi obračuni v balinarski Super ligi. Fantastičen dosežek je na dvoboju med Velenje Premogovnikom in Ilirsko Bistrico uspel gostujočemu balinarju Martinu Zdaucu, ki je v hitrostnem zbijanju brez zgrešenega meta zadel 51 krogel in s tem izenačil svetovni rekord ter postavil nov državni rekord v tej disciplini. Za nameček je slavil tudi v dveh igrah dvojic in pomagal Ilirski Bistrici do pomembne gostujoče zmage.

Na dvoboju med Postojno in Krimom je zablestel domačin Mitja Kragelj, ki je v natančnem zbijanju s 34 točkami postavil nov državni rekord, njegova zasedba pa je proti gostom iz prestolnice prišla do prve zmage v sezoni.
Izredno zanimiv je bil kraški derbi med kobjeglavskim Agrochem Hrastom in sežansko Skalo, ki se je razpletel z remijem. Obračun so bolje odprli Kobjeglavci, a so Sežanci zagospodarili v tehničnih disciplinah in pred zadnjim delom tekme prešli v vodstvo. V napeti končnici sta imeli obe ekipi možnost z zmago, a sta se na koncu morali zadovoljiti s točko.

Do delitve točk je prišlo tudi na dvoboju v Škofji Loki med Trato in Marjetico Koper. Gostje iz Slovenske Istre so bili večji del tekme v vodstvu, a so domačini v zadnjih klasičnih igrah osvojili kar šest točk in se izognili prvemu domačemu porazu.

Super liga, 4. krog: Velenje Premogovnik - Ilirska Bistrica 9:17, Trata - Marjetica Koper 13:13, Agrochem Hrast - Skala 13:13, Postojna - Krim 18:8, Zabiče proste.
Lestvica: Trata 7, Agrochem Hrast (-1) 5, Ilirska Bistrica (-1) 4, Skala (-1) in Marjetica Koper (-1) 3, Postojna (-2) 2, Zabiče (-2) in Velenje Premogovnik (-1) 1, Krim (-1) 0 točk.

To so sporočili iz BZS. (konec)