13.10.2021 ob 23:57
Deli članek
Slovenija v igri za sedem medalj

 

Alassi (MOREL)- Slovenske balinarke in balinarji nadaljujejo z uspešnimi nastopi na svetovnem prvenstvu v Italiji. Pred pričetkom četrtkovih izločilnih bojev v osmih disciplinah ima Slovenija možnost osvojiti sedem medalj.

Za slovensko balinarsko reprezentanco je še en zelo uspešen dan na članskem svetovnem prvenstvu v Alassiju. V ženski konkurenci so si mesto v četrtfinalu izborile dvojica Tadeja Petrič – Polona Zule, štafeta Nina Volčina – Tadeja Petrič ter Nina Volčina v hitrostnem zbijanju. V četrtek opoldne bo potrditev prvega mesta v skupini in s tem napredovanje med osmerico najboljših lovila Polona Zule v igri posamezno, medtem ko je brez možnosti za odličje ostala zgolj Tanja Marc s končnim desetim mestom v natančnem zbijanju.

V mešanih disciplinah sta zanesljiva četrtfinalista Tadeja Petrič in Tadej Premru, ki bo danes popoldne nastopil v osmini finala moških dvojic skupaj z Gregorjem Severjem, enako pa velja za Jureta Kozjeka, ki Slovenijo zastopa v igri posamezno. Četrtek prinaša obračune osmine finala in četrtfinala, petek polfinalne tekme, sobota pa finala v vseh osmih disciplinah. To so sporočili iz Balinarske zveze Slovenije.(konec)