17.12.2021 ob 14:56
Deli članek

Oman (MOREL)- V Omanu je ta teden potekalo mladinsko jadralno svetovno prvenstvo svetovne jadralske organizacije World Sailing, na katerem je države v vsakem razredu zastopala le po ena, najboljša posadka v starosti med 12 in 19 let. Štirje slovenski nastopi prinašajo kar dve medalji, prav vse slovenske posadke se domov vračajo z uvrstitvami med najboljših deset.

V razredu ILCA 6, nekdanjem laser radial, je v moški konkurenci srebno medaljo osvojil naš državni prvak in mladinski evropski podprvak U16 razreda ILCA 4 Luka Zabukovec, ki je tako postal tudi svetovni podprvak. V razredu 29er sta v ženski konkurenci bron osvojili Alja Petrič in Katja Filipič, ki sta bili letos bronasti tudi na svetovnem prvenstvu v konkurenci U17 tega razreda.

Odlično 7. mesto je v ženski konkurenci osvojila zmagovalka regate za svetovni pokal v tem razredu v Hyeresu Alenka Valenčič, ki je tudi aktualna absolutna državna prvakinja v tem razredu, v razredu 420 pa sta 9. mesto v kategoriji moških in mešanih posadk osvojila Martin Fras in Mija Škerlavaj.

Svetovno mladinsko jadralno prvenstvo v organizaciji - rezultati:

  • SREBRNA MEDALJA: 2. mesto Luka Zabukovec - ILCA 6 fantje
  • BRONASTA MEDALJA 3. mesto Alja Petric in Katja Filipič - 29er
  • 7. mesto Alenka Valenčič - ILCA 6 dekleta
  • 9. mesto Martin Fras in Mija Škerlavaj - razred 420 fantje in mešane posadke

To so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije. (konec)