11.06.2021 ob 09:51
Deli članek

 

Ljubljana (MOREL)-Balinarska dvorana v Postojni bo v soboto in nedeljo gostila zaključni turnir moške balinarske Super lige 2020/21, na katerem bodo nastopile najboljše štiri zasedbe rednega dela sezone.

Letošnja sezona v moški balinarski Super ligi je bila zaradi številnih omejitev odigrana po pospešenem sistemu z dvojnimi krogi. Deset ekip je bilo razdeljenih v dve skupini iz katerih sta po dve najboljši napredovali na zaključni turnir. V skupini A je prvo mesto osvojila sežanska Skala pred Velenjem Premogovnik, tretje mesto je zasedla škofjeloška Trata, četrto ljubljanski Krim, peto pa Postojna. V skupini B je kraljeval Agrochem Hrast iz Kobjeglave z maksimalnim izkupičkom točk, druga je bila Marjetica Koper, tretja Ilirska Bistrica, četrte Zabiče, peta pa Aikea Antena Portorož.

Para sobotnega polfinala sta: Skala – Marjetica Koper, Agrochem Hrast – Velenje Premogovnik. Vloga favoritov v polfinalnih obračunih pripada lanskim prvakom iz Sežane, pri katerih glavno breme nosijo Gašper in Matija Povh, Klemen Sosič in Gašper Kraševec, ter Kobjeglavcem na čelu z reprezentanti Erikom Čehom, Gregorjem Severjem, Markom Švaro in Jako Štremflom.

Svoje adute imajo tudi Koprčani z Dejanom in Gregorjem Korošcem, Primožem Brezovcem in Senadom Ramićem, ter Velenjčani z Jasminom Čauševićem, Zoranom Rednakom in Sandijem Žuranom, tako da se obetata zelo zanimiva polfinalna obračuna. Zmagovalca sobotnih tekem se bosta pomerila v nedeljskem velikem finalu, poraženca pa bosta osvojila končno tretje mesto.

Najtrofejnejša zasedba v zgodovini samostojne Slovenije je Trata s 15 naslovi, med letošnjimi udeleženci zaključnega turnirja pa je Skala slavila v sezonah 1994/95 in 2019/20, Koprčani so bili najboljši v sezoni 2006/07, Kobjeglavci v sezoni 2012/13, medtem ko Velenjčani še niso osvojili državnega naslova.

Razpored tekem zaključnega turnirja Super lige 2020/21: 

Polfinale, 12. 6. 2021:
 

10:00 Skala - Marjetica Koper

15:00 Agrochem Hrast - Velenje Premogovnik

Finale, 13.6.2021:
 

14:00 Zmagovalca polfinalnih dvobojev.

To so sporočili iz BZS. (konec)