11.01.2010 ob 11:36
Deli članek

Ljubljana, 11. januar 2010 (MOREL) – Fujitsu je v začetku novega leta predstavil nove skupine prenosnikov, osebnih računalnikov in delovnih postaj, ki imajo vgrajene najnovejše Intelove procesorje 2010 Intel® Core™ i3/i5/i7, ki so bili danes predstavljeni na Consumer Electronics Show (CES). S petnajstimi novimi proizvodi namenjenimi uporabnikom, novi Fujitsu prenosniki Lifebook, osebni računalniki Esprimo in delovne postaje Celsius ponujajo zmogljivost, višjo učinkovitost in izboljšane varnostne lastnosti. Podjetja bodo priča dramatičnemu povečanju hitrosti, učinkovitosti in zanesljivosti, zahvaljujoč novim lastnostim Fujitsujevih proizvodov. Opremljeni z najnovejšo Intelovo tehnologijo, Fujitsujevi prenosniki, osebni računalniki in delovne postaje ponujajo inteligentno izvajanje ter preprosto upravljanje in nastavitve. Intelova nadpovprečno povezljiva tehnologija vsakemu procesorju omogoča delovanje na dveh nalogah hkrati, saj Intelova Turbo Boost tehnologija avtomatično pospeši procesor, kadar uporabnikove naloge zahtevajo višjo zmogljivost. Nova prefinjena tehnologija upravljanja podjetjem omogoča preprosto vzdrževanje tudi neodzivnih računalnikov z orodji kot so oddaljene nastavitve, diagnosticiranje, izolacija ter popravljanje. Peter Gleissner, direktor prodaje MNC EMEA, glavni direktor Intel GmbH, je povedal: “2010 Intel Core i3/i5/i7 procesorji in Intelova vPro tehnologija zagotavljata pomemben korak naprej na področju zmogljivosti. Fujitsu je uporabil novo tehnologijo in jo vključil v najnovejše zmogljive modele, ki so že od samega začetka prilagojeni Intelovi tehnologiji. Vsi novi modeli Fujitsujevih zmogljivih prenosnikov Lifebook učinkovitih Esprimo osebnih računalnikov in delovnih postaj Celsius, uporabljajo moč Intelovih procesorjev in vPro tehnologijo, tako, da imajo končni uporabniki koristi kot so visoka zmogljivost, učinkovitost kot tudi nadpovprečna varnost in preprostejše upravljanje.

Fujitsu predstavlja sedem novih modelov Lifebook notesnikov s katerimi zadovoljuje širok razpon potreb uporabnikov. V liniji najbolj naprednih je bilo predstavljenih pet novih modelov: Lifebook E780, Lifebook S760, Lifebook S710, Lifebook P770 in Lifebook T900 tablični PC. Uporabnikom nudijo visoko zmogljivost in so idealni za širok nabor pisarniških programov. Lifebook NH570 in Lifebook AH550 iz splošne linije sta primerna za standardne programe, ki se uporabljajo doma in v pisarni. Nova serija Lifebook notesnikov ponuja mobilnost in zmogljivost, skupaj z novim, elegantnim oblikovanjem. Poudarki vključujejo napredne varnostne lastnosti, energijsko učinkovitost ter preprosto upravljanje. Lifebook S760 s 13.3 inčnim zaslonom je polno zmogljiv notesnik z Intel® Core™ procesorjem, ki temelji na vPro™ tehnologiji. Zahvaljujoč nizki teži samo 1.6 kilograma ter avtonomiji baterije do 8 ur, ponuja priročno mobilnost ter ure udobne produktivnosti. Novi USB polnilec uporabnikom omogoča polnjenje USB naprav tudi ko je prenosnik ugasnjen. Zahvaljujoč napredni varnostni tehnologiji: Advanced Theft Protection (ATP), se prenosnik Lifebook S760 ob morebitni izgubi ali kraji samodejno izklopi ali pa izbriše podatke. Tudi zaradi odporne zunanjosti z vodoodporno tipkovnico, ShockSensor-jem ter magnezijevim pokrovom je Lifebook S760 odlična izbira kadar želimo izbrati zanesljivost, zmogljivost ter mobilnost.

Novi Fujitsujevi osebni računalniki Esprimo, z vgrajenim najnovejšim procesorjem Intel® Core™ z vPro™ tehnologijo, podjetjem omogočajo nižanje stroškov in povečanje učinkovitosti zahvaljujoč njihovi inteligentni izvedbi, nadpovprečnim lastnostim varčevanja energije ter edinstvenih varnostnih (hardware-assisted security) in upravljalnih lastnosti. Pet novim Esprimo modelov je prirejenih za nove Intelove procesorje: ESPRIMO E9900, ESPRIMO P9900 in osebni računalniki ESPRIMO P1510, ESPRIMO Q9000, ESPRIMO Q1510 mini osebni računalniki. Kot del Fujitsove superiorne linije, Esprimo E/P9900 ponuja številne možnosti in visoko zmogljivost. Omogoča tudi individualne nastavitve. Lastnosti varčevanja z energijo kot so 0-Watt-na funkcionalnost, najnovejša Intelova tehnologija ter izjemno učinkovit napajalnik pri katerem računalnik porabi 89 odstotkov energije, ki jo proizvede napajalnik in poseben priključek, ki poskrbi, da se ob izključitvi osebnega računalnika avtomatično izključi tudi monitor,skrbijo za še bolj učinkovit sistem. Kot rezultat lahko podjetja z izbiro ESPRIMO E/P9900 prihranijo 11 odstotkov stroškov povezanih z energijo v primerjavi s prejšnjo generacijo osebnih računalnikov. Poleg tega so vse oblike skladne z ENERGY STAR® 5.0. Ti sistemi podpirajo tudi najnovejšo Intelovo inovacijo: Turbo Boost tehnologija pospeši delovanje procesorja, kadar to zahteva količina uporabnikovih nalog ter ponuja pameten, učinkovit in zmogljiv sistem.

Tri nove Celsius delovne postaje

Nove delovne postaje v družini Celsius so opremljene z Intel® Core™ i3/i5/i7 in Intel Xeon® procesorji, ki ponujajo visoko zmogljivost in višjo produktivnost. CELSIUS W280 je opremljen z novimi procesorji Intel Core i3, i5 in i7 z vPro™ tehnologijo, medtem ko sta CELSIUS W380 in CELSIUS W480 opremljena z novimi Intel Core i3/i5 in Intel Xeon procesorji, s čimer odlično zadovoljujejo potrebe običajnih in naprednih delovnih postaj. Vse Celsius delovne postaje so glede na nizke izpuste emisij v času delovanja vodilne na trgu, omogočajo preprosto upravljanje ter imajo ISV certifikat z zagotavljanjem zanesljivosti in hitrosti profesionalnih aplikacij. S Celsius W280, Fujitsu ponuja delovno postajo, ki zapolnjuje vrzel med osebnim računalnikom in delovno postajo. To je prva Fujitsujeva delovna postaja, ki je kompaktna, preprosta za upravljanje in ki omogoča zmogljivost delovne postaje v obliki osebnega računalnika. Intel vPro tehnologija omogoča popolno daljinsko upravljanje, podroben nadzor delovanja sistema ter obveščanje, energetsko učinkovitost, varnost pa je zagotovljena s Trusted Platform Module (TPM). Prefinjeno oblikovanje z zračnimi kanali omogoča učinkovito zračenje sistema za optimalno upravljanje temperature ter skoraj neslišno delovanje, kar poskrbi za tiho in prostorno delovno okolje. Rajat Kakar, Podpredsednik Službe za kupce v Fujitsu Technology Solutions pravi: »Kot eni izmed prvih v industriji, ki smo vključili najnovejše Intelove procesorje v svoje modele namenjene uporabnikom, Fujitsu nadaljuje z izpopolnjevanjem portfelja, ki prinaša visoko zmogljivost in učinkovitost. Najnovejša tehnologija, ki je vgrajena v naše najnovejše prenosnike, osebne računalnike in delovne postaje omogoča vidne koristi zmanjševanja stroškov v podjetjih, vključno z odlično varnostjo, inteligentno izvedbo in naprednim upravljanjem.«(konec)