20.07.2021 ob 23:41
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- »Zanimanje obiskovalcev za brezplačno hitro testiranje na COVID-19 je izredno. Vse poteka hitro in ljudje so zadovoljni. Najbolj jim je všeč, da ne potrebujejo dolgo čakati v vrsti, ampak skoraj takoj pridejo na vrsto,« je o hitrem testiranju, ki ga izvajajo pred ALEJO, poudaril Toni Pugelj, direktor najsodobnejšega nakupovalnega središča ALEJA.

Navdušen je tudi Andrej Ropret, center manager Cityparka, kjer se lahko pred glavnim vhodom v nakupovalno središče prav tako odločite za brezplačno testiranje. »Obiskovalci se odpravijo po nakupih, obenem pa opravijo še hitri test. Rezultat prejmejo takoj. Tako so lahko med nakupovanjem bolj sproščeni in varni,« je izpostavil Ropret.

Hitro testiranje lahko pred ALEJO oz. Cityparkom opravite od ponedeljka do sobote med 9 in 19. uro. Predhodno naročanje na test ni potrebno. PCR testi se ne izvajajo. Vsak obiskovalec, ki se odloči za testiranje, ne sme imeti simptomov, obenem pa mora imeti urejeno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji. Kot dokazilo mora zato oseba s seboj prinesti veljavno zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

Vsi testirani takoj po testu prejmejo brezplačno tiskano potrdilo v slovenščini ali angleščini, 30 minut pozneje pa tudi SMS-sporočilo o rezultatu. S potrdilom se lahko odpravite na dopust čez mejo, prireditev, koncert ali kakšen drug dogodek.

V obeh nakupovalnih središčih so odprte vse trgovine in tudi številni gostinski lokali. Več informacij o delovnih časih trgovin in lokalov je dostopnih na www.aleja.si in www.citypark.si.

Nakupovanje v ALEJI in Cityparku je povsem varno, saj obe središči zagotavljata najvišje higienske in varnostne standarde. Nedavno sta obe središči s strani mednarodno dejavne ter vodilne nadzorne in inšpekcijske službe TÜV AUSTRIA tudi prejeli certifikat za visoke higienske standarde. (konec)