11.06.2021 ob 11:53
Deli članek
Celjani ponosni na svojega novega grofa

Župan Bojan Šrot in Tadej Pogačar

Celje (MOREL)-  V Celju si lepšega razpleta včerajšnje 2. etape dirke Po Sloveniji ne bi mogli želeti. Nekateri mediji so zmagovalca Tadeja Pogačarja poimenovali kar novi celjski grof. Celjani smo na to seveda ponosni, še posebej, ker je naš kolesarski šampion za nacionalno televizijo etapo z zaključkom na Starem gradu Celje, ki je bil nekdaj domovanje najpomembnejše in najbolj znane plemiške rodbine na Slovenskem, razglasil za klasično etapo slovenskega kroga.

Pri tem je mislil predvsem na vzpon na Celjsko kočo. Tadej Pogačar: "Vzpon, ki je skoraj vedno na Dirki po Sloveniji ali z ene ali druge smeri, in vedno mi je bil všeč ta klanec. Resnično mi je bila všeč trasa 2. etape, bolj kot sobotne 4. etape, zaradi česar sem se odločil za napad."

Pokal, celjskega viteza, je Tadeju Pogačarju podeli župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Iskrene čestitke zmagovalcu 2. etape 27. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, čestitke in zahvala pa tudi organizatorjem, ki so skupaj z Mestno občino Celje, Zavodom Celeia Celje, ZPO Celje in Celjsko kočo poskrbeli, da je vse potekalo brezhibno. To je zapisala  Alja Tihle Hren, vodja Službe za odnose z javnostmi in promocijo v kabinetu celjskega župana. (konec)